loading...

Gemeentelijke Masterclass retail op maandagavond
18 maart

Maandag 18 maart om 19.30 uur komt de commissie Samenleving van de gemeente bijeen in Hofdael.

Als 1e bespreekpunt staat het reclamebeleid en de reclameverordening op de agenda. De rest van de avond staat in het teken van de Masterclass retail. Het doel van deze masterclass is de raad meer inzicht te geven in de trends in de retail.

Er zijn 2 sprekers uitgenodigd:
- Emma Briggs is acquisiteur bij de gemeente Eindhoven. Zij zal een toelichting geven op trends en ontwikkelingen in de retail en de horeca.

- Arno Ruigrok is adviseur op het gebied van ruimtelijke ordening en vastgoed, met name voor centrumlocaties. Hij zal een toelichting geven op de vraag welke maatregelen kunnen vastgoedeigenaren wel en niet nemen bij leegstand in relatie tot het centrum.

De gemeente nodigt ondernemend Geldrop van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Verbreding A67

Goede bereikbaarheid van onze regio is economisch enorm belangrijk. De A67 is de belangrijkste verbinding van Geldrop-Mierlo qua snelweg en juist op deze snelweg staat het steeds vaker stil. VNO-NCW Brabant Zeeland pleit voor een verbreding van het hele traject Eindhoven – Venlo naar 2x3 baans, maar vooralsnog wordt er alleen geld vrijgemaakt voor de verbreding van het stuk Eindhoven – Geldrop.

Meer informatie kun je vinden op de website www.mirta67.nl.

Blog voorzitter nr. 4

7 februari 2019

_______________________________________________________________

Aan de hand van mijn contacten, activiteiten en gebeurtenissen houd ik je graag op de hoogte van de ontwikkelingen en geef ik je mijn overwegingen. Ik neem mij voor dit met enige regelmaat te doen. Een soort trektocht. Je kunt elke blog teruglezen op onze site www.ov-gemini.nl. 
Wil je reageren op deze blog? Graag! a.geerts1@me.com

Klik hier voor blog nr. 4

1e Hulp bij Brexit

Brexit kan iedereen raken, ook al vermoedt u dat in de eerste instantie niet. Wilt u controleren wat u nog moet doen om u voor te bereiden op de Brexit? Start de Brexit Impact Scan! Doorloop de Scan helemaal, alleen zo ontdekt u ook onvermoede effecten voor uw bedrijf.

Klik hier  voor de Brexit Impact Scan.  

Geslaagde Nieuwjaarsbijeenkomst Gemini

Op 16 januari vond dé nieuwjaarsbijeenkomst van Geldrop – Mierlo plaats. Gemini organiseerde samen met Ondernemend Geldrop – Mierlo voor alle leden deze bijeenkomst in Centrum Hofdael, waarbij tevens de winnaars van de verkiezing Ondernemer van het Jaar bekend werden gemaakt. Het was een mooie avond, volle bak en hele goede winnaars.
 
Centrum Hofdael bleek een prima decor voor deze avond. De hoge opkomst (ruim 100 personen) zorgde voor veel geanimeerde gesprekken en veel interactie tussen leden van beide verenigingen. De avond werd gestart met een opening door beide voorzitters. Gemini voorzitter Adri Geerts was duidelijk blij dat we erin geslaagd waren om een mooi gezamenlijk evenement op te tuigen. Daarnaast gaf hij een kort overzicht van de plannen van Gemini voor 2019. Het belooft een actief jaar te worden met mooie bijeenkomsten, belangenbehartiging en het ontwikkelen van een nieuwe koers. Tot slot natuurlijk nog een woord van dank richting aftredend bestuurslid Jac van Stratum. Meer dan terecht natuurlijk, gezien zijn jarenlange staat van dienst.
 
Na een korte pauze werden de winnaars bekend gemaakt van de Ondernemer van het jaar verkiezing. Er waren twee categorieën, grote bedrijven en kleine bedrijven. In beide categorieën was het moeilijk om tot een keuze te komen, maar de jury kwam toch in beide gevallen unaniem bij een winnaar uit. Bij de grote bedrijven was dit Christ van den Hoven van Andritz Feed en Biofuel B.V. ( en verwees Nanogate Eurogard naar de 2e plek) Bij de kleine bedrijven ging Joey Boon van Inkglourious Basterds (ten kosten van Van de Weijer Witgoed) met de winst aan de haal.
Klik hier voor het persbericht.

    
v.l.n.r. Mark van de Weijer Van de Weijer Witgoed, Joey Boon Inkglourious Basterds, Odin Wiersma Nanogate Eurogard, Christ van den Hoven Andritz Feed & Biofuel

Blog voorzitter no 3.

3 januari 2019

_______________________________________________________________

Aan de hand van mijn contacten, activiteiten en gebeurtenissen houd ik je graag op de hoogte van de ontwikkelingen en geef ik je mijn overwegingen. Ik neem mij voor dit met enige regelmaat te doen. Een soort trektocht. Je kunt elke blog teruglezen op onze site www.ov-gemini.nl. 
Wil je reageren op deze blog? Graag! a.geerts1@me.com

Klik hier voor blog nr. 3 d.d. 3 januari 2019

Algemene Vergadering Gemini en Tour d’Horizon d.d. 29 november 2018

Klik hier voor de informele verslaglegging van de hand van voorzitter Adri Geerts.


Blog voorzitter no 2.

29 november 2018


_______________________________________________________________

Aan de hand van mijn contacten, activiteiten en gebeurtenissen houd ik je graag op de hoogte van de ontwikkelingen en geef ik je mijn overwegingen. Ik neem mij voor dit met enige regelmaat te doen. Een soort trektocht. Je kunt elke blog teruglezen op onze site www.ov-gemini.nl. 


Klik hier voor blog nr. 2 d.d. 29 november 2018


Super inspirerende workshops afgesloten; veel enthousiasme en veel geleerd!

Voor de indrukken vanuit Labo (Mart Stokmans), SpartnerS (Gijsbert van Asten) en voorzitter Adri Geerts
klik hier door

Darraq

De steun van Gemini aan het project Darraq heeft het eerste resultaat opgeleverd. De eerste filmpjes staan op de site. Bekijk dit door hier te klikken en laat u inspireren!

Als voorzitter van Gemini wil ik u dit nieuwe project in Geldrop-Mierlo van harte aanbevelen. In de huidige krappe arbeidsmarkt blijft namelijk een belangrijke bron van arbeid onbenut: de 50+ werknemer komt lastig aan een nieuwe baan. Onbekend maakt onbemind, dus hebben initiatiefnemer Alexander Steegh en Yvonne Kruizinga (Stichting Samen voor Geldrop-Mierlo) iets unieks bedacht.

Lees verder

Op 25 oktober 2018 vierde Gemini het 60-jarig jubileumfeest in de Kasteelhoeve in Geldrop. Een prachtig feest op deze sfeervolle locatie, met goed eten en een geweldige band. Wij hebben ervan genoten en bedanken de aanwezigen voor hun komst en bijdrage aan dit geslaagde evenement.
In het programma van ledenbijeenkomsten (onder 'Ledenbijeenkomst') vindt u een link naar de foto's/een sfeerimpressie.


DeMooiGeldropMierloKrant besteedt aandacht aan dit jubileium. 
Klik hier voor de digitale versie van dit artikel.

Middenstandsbelangen heeft een artikel op de voorpagina geplaatst: klik hier voor dit artikel.

Aarzel niet om deze artikelen op uw social media account te plaatsen! 

Uit DeMooiGeldropMierloKrant 17 oktober 2018: In gesprek met ... GeminiNieuwsbrief oktober 2018

De nieuwsbrief van oktober 2018 kent de volgende onderwerpen:
Voorzitters-blog
Jubileum: Gemini 60 jaar!
Workshop SpartnerS 22 november 2018 
Véronique van der Zee, bedrijvencontactfunctionaris gemeente Geldrop-Mierlo, stelt zich voor
Nominatie voor 'SENZER AWARD', Uitreiking tijdens de Dag van de Ondernemer (16-11-18)
Zoveel mensen zoveel wensen (Cadeaubon Geldrop centrum)
Bijeenkomsten Gemini najaar
Ondernemersplatform
Werkplein Helmond

U komt bij de volledige nieuwsbrief door hier te klikken

Blog voorzitter no 1.
16 oktober 2018

_______________________________________________________________

In april heb ik van de leden het vertrouwen gekregen om als voorzitter verder te bouwen aan Gemini. Aan de hand van mijn contacten, activiteiten en gebeurtenissen houd ik je graag op de hoogte van de ontwikkelingen en geef ik je mijn overwegingen. Ik neem mij voor dit met enige regelmaat te doen. Een soort trektocht. Je kunt elke blog teruglezen op onze site www.ov-gemini.nl

Klik hier voor blog nr. 1 d.d. 16 oktober 2018

Op 9 oktober heeft Gemini het volgende persbericht uitgebracht: 

Gemini promoot duurzaam ondernemen met zonne-energie

Lees hier verder

Véronique van der Zee, bedrijvencontactfunctionaris gemeente Geldrop-Mierlo, stelt zich voor

Veronique van der Zee vervult een belangrijke spilfunctie tussen de gemeente en haar ondernemers.
Reden temeer om haar de gelegenheid te geven zich kort voor te stellen.
Lees hier verder

Ontbijtsessie 10 oktober 2018 'DOEN op de Dag van de Duurzaamheid'

Beste ondernemer,
 
We staan met zijn allen voor een flinke opgave in de energie transitie. Er zijn wereldwijd harde afspraken gemaakt over het terugdringen van CO2 uitstoot en het tegengaan van de opwarming van de aarde. Deze afspraken vertalen zich in landelijke wetten en regels en in het geval van Eindhoven ook nog ‘ns in een persoonlijke brief van wethouder Jan van der Meer om tot actie over te gaan. Een aantal ondernemers uit onze regio is daarom met elkaar gaan overleggen om tot oplossingen voor versnelling en uitvoering te komen. 
Lees hier verder

 

 Heavac zorgt voor         geweldige ontvangst van   OCN en Gemini


Heavac is een pareltje van de regionale economie in Zuidoost Brabant. Gevestigd aan de Gulberg is Heavac goed zichtbaar vanaf de Collse Hoefdijk. Woensdag 25 september 2018 opende Heavac de deuren voor de leden van de lokale ondernemersverenigingen OCN en Gemini. Het werd een geweldige ontvangst.
Lees hier verder

Gemini verwelkomt nieuw lid: EigenEnergie.net

In augustus heeft directeur-eigenaar Henrico van den Boomen van EigenEnergie.net uit Geldrop zich als nieuw lid aangesloten bij Gemini. Eigenenergie.Net is gevestigd aan Spaarpot 20. Wij heten hem van harte welkom!
Lees hier verder

Woensdag 27 juni was de tweede  van vier workshops die Gemini organiseert omdat we dit jaar 60 jaar bestaan. 

We doen dit samen met het Adviesbureau SpartnerS uit Nuenen. De tweede workshop ging over ‘Leiderschapsstijlen’. Voorzitter Adri Geerts deed mee.
Hij is erg enthousiast en schreef een verslagje.
Lees hier verder 

Gemini-lid Jan Retera wint Golfdag

Gemini is als ondernemersclub regelmatig betrokken bij andere ondernemersclubs. Op 21 juni was het jaarlijkse golftoernooi tussen leden van Gemini, OCN (Nuenen) en OVE (Ekkersrijt). Zoals gebruikelijk werd dit toernooi gespeeld op De Gulbergen. Het was weer een geweldige en enerverende dag, met uiteindelijk Jan Retera van Intera Interieurbouw als verdiende winnaar.

Als voorzitter was ik onder de indruk van het enthousiasme en ik dank OCN voor de organisatie. Bij deze de oproep aan ondernemend Geldrop-Mierlo om volgend jaar mee te doen aan dit leuke evenement.

Adri Geerts
voorzitter Gemini

Enthousiaste reactie op eerste workshop in kader 60-jarig jubileum Gemini
‘Spelenderwijs aan de slag met LEAN-Management’

Woensdag 16 mei vond in Nuenen de eerste workshop plaats die het bestuur heeft georganiseerd in het kader van het 60-jarig bestaan van Gemini in samenwerking met het adviesbureau SpartnerS. De eerste workshop was een zogeheten LEAN–spel. Ons bestuurslid Dirk Jan van Stipdonk was een van de deelnemers. Hij is erg enthousiast over de inhoud en opzet van de workshop en schreef een verslag.
Lees hier verder 

Adri Geerts nieuwe voorzitter Gemini 


Tijdens de algemene ledenvergadering van donderdag 18 april 2018 heeft Adri Geerts het voorzitterschap van ondernemersvereniging Gemini overgenomen van Jac van Stratum. Adri Geerts was tot eind vorig jaar voorzitter van de directie bij de Rabobank Dommelstreek. Jac van Stratum, directeur eigenaar van Van Stratum Techniek, blijft lid van het bestuur.

Jac van Stratum stopt als voorzitter vanwege zijn drukke werkzaamheden. Tijdens zijn afscheidswoord zei hij: “Ik ben blij dat Adri Geerts de voorzittersrol over wil nemen. Hij is een goede bekende bij veel ondernemers in Geldrop en Mierlo en bovendien een ervaren bestuurder.”

Gemini is het ondernemersnetwerk voor business tot business bedrijven uit Geldrop Mierlo. Op dit moment zijn er ruim 30 bedrijven bij Gemini aangesloten uit de sectoren bouw, logistiek, industrie en zakelijke dienstverlening. Gemini maakt zich sterk voor de belangen van de ondernemers en is een platform om kennis, kunde en contacten te delen. Dat gebeurt tijdens regelmatige bijeenkomsten, workshops en bedrijfsbezoeken.

Adri Geerts gaf aan dat hij de ambitie heeft om de vereniging verder te laten groeien. “We willen meer leden aan ons binden, in het bijzonder in Mierlo. Ook gaan we de samenwerking met ondernemersverenigingen in de regio versterken en nog meer de verbinding leggen met de ontwikkelingen in de Brainportregio. Dit jaar bestaat Gemini 60 jaar. Dat gaan we vieren met een groots feest”, kondigde hij aan.

Nieuwsbrief maart 2018
Op 22 maart 2018 is, per mail, onder de leden een nieuwsbrief verspreid met de onderwerpen:
- Voorwoord
- Adri Geerts kandidaat-voorzitter Gemini
- Mogelijk BIZ op de bedrijventerreinen in Mierlo
- Ondernemersplatform
- Gemini organiseert vier workshops samen met Spartners
- Huisvesting gemeente
- Brabantdag 13 juni 2018 

De volledige tekst nieuwsbrief vindt u hier: nieuwsbrief maart 2018

Gemini samen met OVHL op bezoek bij KUHN in Geldrop

Donderdag 2 november brachten ruim dertig leden van Gemini en IDHL (de ondernemersvereniging gericht op industriële en dienstverlenende bedrijven binnen Heeze-Leende)  een bezoek aan KUHN in Geldrop. Daar kregen we een toelichting van ons medelid en directeur van KUHN Geldrop
Marc Peeters op de activiteiten van dit bedrijf.

KUHN Geldrop maakt sinds 2009 deel uit van de internationale KUHN groep, een marktleider op gebied van landbouwwerktuigen die in totaal 4.400 mensen in dienst heeft. In Geldrop staan 340 medewerkers op de loonlijst en werken er nog ruim honderd mensen via een uitzendbureau. Geldrop is het kenniscentrum voor het ontwikkelen en produceren van balenpersen, balenwikkelaars, trommelmaaiers en maishakselaars.

Ook kregen we een duidelijke uitleg over de kwaliteitsaanpak van KUHN en de manier waarop zij het personeel betrekken bij kwaliteitsacties en veiligheid. Tijdens een uiterst interessante rondleiding door de productie en assemblagehallen werd deze aanpak nog eens verhelderd aan de hand van informatieborden die op diverse plekken in de productieruimten terug te vinden zijn.

Het bezoek werd afgesloten met een informele borrel.


Innovatie Prestatie Contract (IPC)

Gemini is aangesloten bij de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging BZW. BZW is van plan voor een groep ondernemers uit de regio Zuidoost Brabant een subsidieaanvraag in te dienen voor een zogeheten Innovatie Prestatie Contract (IPC). Het doel van dit project is om innovatie bij MKB-ondernemers te stimuleren door middel van samenwerking, kennisuitwisseling en een aantrekkelijke subsidie. Ook de leden van Gemini kunnen hiervan gebruikmaken. Mogelijk is dit interessant voor uw bedrijf.
 
Het IPC in het kort
 
* Het IPC is een laagdrempelige en administratief eenvoudige subsidie.
* Vóór 21 september 2017 willen wij een aanvraag indienen voor minimaal tien en maximaal twintig bedrijven.
* Deze bedrijven gaan gedurende twee jaar werken aan een concreet innovatieproject. Het kan gaan om de ontwikkeling van een nieuw product of dienst of het verbeteren van een proces.
* De subsidie bedraagt 35%van de subsidiabele kosten met een maximum van € 25.000.
* Loonkosten kunnen daarbij worden meegenomen tegen € 60 per uur.
* BZW zorgt voor ondersteuning en coördinatie.
* Regelmatig komen de deelnemers bij elkaar om de voortgang te bespreken, te leren van elkaar en gebruik te maken van elkaars ervaring en netwerk.
Kortom: met een IPC werkt u samen aan vooruitgang!
 

Indien u van start wilt met een nieuwe innovatie en daarvoor in aanmerking wilt komen voor deze subsidieregeling en ondersteuning, geef dit dan door aan het secretariaat van Gemini (vóór 18 september 2017). 
Contactpersoon is regiomanager Eugène Princée via princee@bzw.nl of via 013 2050013.
Hij neemt dan contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.
 

Beursvloer Geldrop-Mierlo op woensdagavond 4 oktober 2017

Vanuit de stichting Samen voor Geldrop-Mierlo organiseert Yvonne Kruizinga-Meier op woensdag 4 oktober 2017, van 19.00 tot 21.30 uur, in het Ontmoetingscentrum van Rabobank Dommelstreek de 3e editie van de Beursvloer Geldrop-Mierlo.
In 2016 werden er in iets meer dan een uur tijd maar liefst ruim 90 matches beklonken door de notaris! Meer informatie met inschrijfformulier vindt u op de www.samenvoorgeldropmierlo.nl/beursvloer.
Op donderdag 7 september, van 19.00 tot 20.00 uur, is er een informatieavond. 

Bezoek AMG Performance Center in Veghel op 13 juli 2017


 
Op donderdag 13 juli 2017 organiseert Gemini weer een inspirerend bedrijfsbezoek voor de in Gemini en OCN verenigde ondernemers. Dit keer bij het nieuwe AMG Performance Center van ASV Mercedes-Benz in Veghel. In het AMG Performance Center krijgt u op een interactieve manier een indruk van de luxe high performance modellen van het Mercedes-AMG label.
 
Tijdens de bijeenkomst gaat een deskundige van Mercedes-Benz nader in op het thema innovatie en veiligheid. De automotive branche wordt gekenmerkt door veel innovaties. Hoe ziet de auto van de toekomst er volgens Mercedes-Benz uit? Wat kunnen we verwachten op gebied van veiligheid?  En wat is er op dit moment al mogelijk? ASV directeur Cees Hendriks gaat dieper in op de rol van de dealer en de visie van ASV.
 
Uiteraard is er de mogelijkheid om te netwerken met de aanwezige ondernemers uit Geldrop-Mierlo en Nuenen.

Nieuwsgierig geworden en hebt u nog geen uitnodiging ontvangen? Neem contact op met het secretariaat, Karin van Straaten, 013 205 00 17. Innovatieve ondernemers op regionale arbeidsmarkt kans op Senzer Award

De Senzer Award prijst ondernemers in regio Helmond en De Peel die op vernieuwende wijze omgaan met werkgelegenheid. Inschrijving is nu gestart! - 21-06-17


Initiatiefnemer Senzer wil innovatieve ondernemers in de schijnwerpers zetten. Volgens Senzer hebben bedrijven door allerlei veranderingen meer behoefte aan verrassende oplossingen voor hun arbeidsvragen.
‘We zien steeds meer dat verschillende bedrijven anders nadenken over de werkgelegenheid die zij bieden. Deze bedrijven zijn een inspiratiebron en versterken de regionale arbeidsmarkt. Dat moet beloond worden!’, aldus René Niks, directeur Arbeidsintegratie Senzer. 
U kunt tot 15 september 2017 een organisatie voordragen. Voor meer informatie: www.senzer.nl/senzer-award.

Tinie Manders ondernemer van het jaar 2016 in Geldrop-Mierlo

 
Tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst van Gemini en FOG op 11 januari is Tinie Manders van Tinie Manders Internationaal Transport  gekozen tot ondernemer van het jaar 2016. Door een vakjury en de honderd  aanwezige leden van beide verenigingen werd hij tot winnaar verkozen boven  de twee andere kandidaten Hans Raaijmakers van Uitvaartzorg Hans  Raaijmakers en Jacques van Bragt van Jacques van Bragt Patisserie en  Chocolaterie.
 
Tinie Manders werd door de jury vooral geprezen om zijn “passie en overtuiging” en zijn streven naar “ gecontroleerde groei van zijn bedrijf”. De kracht van zijn bedrijf is de klantgerichtheid tot in de details. Ook loopt het bedrijf voorop als het gaat om automatisering, duurzaamheid, personeelsbeleid en een sterke betrokkenheid bij het lokale verenigingsleven.
 
Tinie Manders was bijzonder vereerd met de prijs. Dit jaar wordt hij 65 en er wordt druk gewerkt om het bedrijf over te dragen aan zijn kinderen.

Persbericht FOG en Gemini: Drie genomineerde voor Onderneming van het Jaar Geldrop-Mierlo
 
Hans Raaijmakers van Uitvaartzorg Hans Raaijmakers, Tinie Manders van Tinie Manders Internationaal Transport en Logistiek en Jacques van Bragt van Jacques van Bragt Patisserie en Chocolaterie zijn genomineerd voor de Onderneming van het jaar van Geldrop-Mierlo. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van Federatie Ondernemers Geldrop (FOG) en Geldrop-Mierlo Netwerk voor Ondernemers (GEMINI), die gehouden wordt op woensdag 11 januari 2017 in het Heerenhuys te Geldrop.
 
Een deskundige en ervaren jury, bestaande uit Han Wagter (o.a. commissaris Crown van Gelder), Frans van den Berg (oud-accountant) en Herman Geertsema (voormalig directeur Geertsema Papier & Karton BV) gaat de genomineerde ondernemers, tijdens een bedrijfsbezoek, beoordelen op basis van criteria zoals strategie, innovatie, personeelsbeleid en ondernemersvisie.
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst krijgen de drie genomineerde bedrijven de gelegenheid zich te presenteren waarna de aanwezige ondernemers hun stem mogen uitbrengen. Met dat resultaat en de eerdere bevindingen van de jury gaat die in beraad. Vervolgens wordt de winnaar bekend gemaakt.
 
Vijfde keer
In 2017 wordt voor de vijfde keer een gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst georganiseerd voor de leden van FOG en GEMINI. De nieuwjaarsbijeenkomst is de gelegenheid om collega ondernemers in een plezierige sfeer te ontmoeten en met elkaar te spreken over de ambities en plannen voor het nieuwe jaar.
 
Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst zal ook door burgemeester Berry Link een korte toespraak worden gehouden.
 
Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jac van Stratum, voorzitter GEMINI, via 06- 53 36 40 22 of met Marianne Hoevenaars, bestuurslid FOG, via 06 51 81 17 85
 
Vanzelfsprekend is de pers van harte welkom bij de nieuwjaarsbijeenkomst die op 11 januari om 19.00 uur aanvangt.

21 december 2017

Nieuwjaarsbijeenkomst Gemini - FOG op woensdag 11 januari 2017 vanaf 19.00 uur
De uitnodiging wordt de leden van FOG en Gemini medio december 2016 per mail toegezonden. 

Ledenbijeenkomst op dinsdag 29 november 2016
Op 29 november, aanvang 15.30 uur, wordt de laatste ledenbijeenkomst van dit jaar gehouden. 
De bijeenkomst, die bestaat uit een algemene ledenvergadering en een tour d'horizon, vindt plaats in NH Hotel Geldrop. De uitnodiging is de leden per mail toegezonden. 

Nieuwsbrief september 2016
Op 8 september 2016 is, per mail, onder de leden een nieuwsbrief verspreid met de onderwerpen:
- Nieuwe website Gemini
- Bedrijfsbezoek Werkgeversplei Helmond
- Bedrijfsbezoek IGO Post
- Bijeenkomsten Gemini najaar
- Informatiebijeenkomst voor startende ondernemers
- Ondernemersplatform
- Werkplein Helmond
- Beperking milieuruimte
- Gemeentelijke informatie op website gemeente 
De volledige tekst nieuwsbrief vindt u hier: nieuwsbrief

Tilburg, 3 juli 2015

NieuwsRondrit door gemeente in vrachtwagen levert wethouder Renée Hoekman nieuwe inzichten op
Ondernemersvereniging GEMINI wil betere doorstroming vrachtauto's in Geldrop Mierlo

"Het is goed en nuttig om te ervaren hoe het is om in een vrachtauto over rotondes en langs allerlei verkeersobstakels te rijden. In de toekomst zullen we bij het uitvoeren van reconstructies aan wegen op een creatieve manier kijken hoe we meer rekening kunnen houden met de ruimte die vrachtwagens nodig hebben in bepaalde verkeerssituaties." Dit stelde wethouder Rene Hoekman na afloop van een rondrit in een vrachtwagen door de gemeente.

De rondrit was georganiseerd door het bestuur van ondernemersvereniging GEMINI om de wethouder en verkeersdeskundige Philip Wouter van de gemeente Geldrop Mierlo een beter inzicht te geven in hoe het is om als vrachtwagenchauffeur iedere keer weer te moeten anticiperen op allerlei verkeersremmende maatregelen. Deze maatregelen zijn vooral bedoeld om de snelheid van personenauto's te beperken. Voor veel vrachtwagens leveren deze beperkingen echter ook heel veel ongemak op. Dit komt de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer niet ten goede. Bestuurslid Dirk Jan van Stipdonk van Van Stipdonk Landschapsinrichting BV en Tiny Manders van het gelijknamige transportbedrijf namen de wethouder en de verkeersdeskundige mee in hun cabine.

Van te voren kregen zij door de voorzitter van GEMINI, Jac van Stratum, een routekaart overhandigd met daarop een zestal verkeerssituaties die voor veel ongemak zorgen. In een pamflet dat ook aan de wethouder werd overhandigd, zijn de kanttekeningen verder uitgewerkt.

Doorstroming
"Lokaal de doorstroming bevorderen was het motto toen duidelijk werd dat er geen randweg om Geldrop zou komen," stelt de GEMINI-voorzitter. "Wat echter gebeurde is dat nieuwe wegprofielen smaller gemaakt zijn, er meer bochten gecreëerd zijn in doorgaande wegen om de snelheid van het verkeer af te remmen. Het vrachtverkeer wordt door de te krappe dimensionering zodanig afgeremd, dat er geen sprake meer is van doorstroming bevorderen. Een vlotte doorstroming van het verkeer wordt hierdoor ernstig belemmerd. Dit is niet alleen belangrijk voor de aan- en afvoer van goederen voor bedrijven, maar ook voor het woon- werk verkeer."

Direct aanpakken
Wethouder Hoekman gaf na afloop van de rondrit aan dat ze direct aan de slag gaat om de onduidelijke situatie bij de rotonde in het centrum van Geldrop, waarbij er voor gekozen is om vrachtwagens die vanuit de richting Mierlo komen en naar Nuenen willen, links te laten voorsorteren. "Dit zorgt voor verwarring en hierdoor heb je extra last van auto's die je nog even snel links willen inhalen. Dit levert gevaarlijke situaties op, "verduidelijkt Dirk Jan van Stipdonk. Verder gaf de wethouder aan om bij geplande reconstructies van wegen meer rekening te houden met de ruimte die vrachtwagens nodig hebben.

De aanpassing van de splitsing Mierloseweg-Johan Peijnenburgweg staat al langer op de planning. Door de gemeenteraad is er echter vanwege financiële redenen voor gekozen om deze reconstructie op te schorten. De wethouder gaf aan dat het gemeentebestuur altijd een afweging moet maken tussen het verbeteren van de bereikbaarheid en leefbaarheid en veiligheid.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eugène Princée secretaris GEMINI via 013 2050013.

Op de foto wordt het pamflet door de voorzitter van Gemini Jac van Stratum overhandigd aan wethouder Renee Hoekman.

Meer weten over Gemini?

Wilt u meer weten over de activiteiten van Gemini, wilt u zich aanmelden voor een bijeenkomst of heeft u interesse om lid te worden dan kunt u contact met het secretariaat opnemen via info@gemini.nl of ga naar contact.


Ga naar contact

Gemini

013 205 00 25 
info@ov-gemini.nl

Postadres
Postbus 90154
5000 LG Tilburg

Vestigingsadres 
Reitseplein 1
5037 AA Tilburg

 

Gemini